Menu

porten banner v2

Sval og Henning også til Gjæra Gjøra

  • Skrevet av Dagrun Aarnes Nisja
  • Overordnet kategori: Ressurser

MGP jr-stjernen Sval, Henning Sommerro, Anders Jektvik fra Norske talenter og sunndalens triveligste band, The Last Resort, er klare for Gjæra Gjøra.

Gjæra Gjøra byr atter en gang på et bredt og allsisdig program for 8. året på rad. Fra og med 18. juli er det storteltet på plass foran Nyheim Lodge, hvor det blir fest og moro fire dager til ende.  

 

Det starter, tradisjonen tro, torsdag 17. juli med stor pubquiz og musikk på Nyheim. Fredag blir det en ordentlig dag for alle som har en liten eller stor cowboy i seg. Det blir nemlig Sunndalsmesterskap i Okse-rodeo! Alle som vil - og tørr - kan prøve seg på den mekaniske oksen - og den som greier å holde seg fast lengst, vinner og blir premiert som er enhver cowboy verdig.

Samme kveld er det fest og dans med The Last Resort - Sunndalens triveligste band, som spiller dansbar country, i tre timer til ende. Rune Volden og Olav Mikkelsen varmer opp publikum i forkant. det blir for øvrig satt opp busser fra Sunndalsøra og opp dalen i forbindelse med festene.         

 

Supertalentet Sval

Lørdag innledes med cowboyfrokost (Egg, bacon, beans, salad, coffee), før det blir motbakkeløp fra Nyheim til Masta/Gravemsetrene i regi av Driva IL.

Lørdagen er også Nasjonalparkdagen i Sunndal/Familiedag, som kan by på hesteridning, dyr, bondens marked, salgsutstillinger, underholdning, matsalg, demonstrasjon av maltølbrygging med mulighet smaksprøver. Konferansier er Johan Øiestad. Det blir utdeling av prisen Årets fjellrev - før et av de store høydepunktene: Nemlig konsert av MGP jr-vinneren, stortalentet Sval. Hun vant MGPjr i 2011 med sangen Trenger deg. I etterkant har hun turnert Norges land både meg MGP jrs  juleturne og sommerturneer. Sval har nå kommet med ny singel "Tidsfrist" og ble tidenes yngste norske artist som ble listet på p3. I sommer gleder hun seg til å reise rundt med nye låter og vise frem hva hun har jobbet med de siste årene.

Utpå ettermiddagen er det klart for Det Store Andeløpet  med en første premie på 30 000 kroner! Inntekten går til Driva IL, Gjøra bygdekvinnelag, Musgjerd grendahus, Gjøra Bygdeutvikling og Fossekallen 4H.

Sommerro avslutter

Lørdag kveld er det fest og dans med Anders Jektvik med band fra Norske talenter etter at Sunndalens mest folkekjære trubadurer Rune og Olav har varmet opp.

Søndag 20. juli arrangeres en vandring i historie og kultur i Øvre Sunndal. denne gang går turen fra Nyheim og på gamle stier nedover Gravemsgjerdet, over Hjellbrua, besøk på Hjelle gård før vi går sørsida av dalen opp til Hjellmo og tilbake til Nyheim.

Henning Sommerro med fiolinist Anders Larsen avslutter årets Gjæra Gjøra med en konsert i Gjøra kapell, som er kjent for sin gode akustikk. Sommerro lover både kjente og mindre kjente sider av seg selv med hovedvekt på musikk fra Nordmøre, og spesielt Sunndal.

Arrangøren gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser, og oppfordrer folk til å kjøpe billetter på forhånd.

The most visited gambling websites in The UK