Menu

porten banner v2

GBU tildeles bygdeutviklingsprisen 2014 i Møre og Romsdal

  • Skrevet av Dagrun Aarnes Nisja
  • Overordnet kategori: Ressurser

Bygdeutviklingsprisen ble etablert av Landbruks- og matdepartementet i 1997. Den er en bedrifts- og næringsutviklingspris for virksomheter eller personer som har etablert virksomheter med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Formålet med prisen er blant annet å synliggjøre gode resultater innen næringsutvikling basert på disse ressursene.  

 

Gjøra Bygdeutvikling  (GBU) ble etablert i 1995 som en paraplyorganisasjon for alle lag og foreninger i Øverbøgda (øvre Sunndal) med formål å mobilisere, initiere og koordinere aktivitet og tiltak. Foreningen skal ikke selv drive kommersiell virksomhet men gjennom sitt arbeid bidra til eksisterende virksomheter utvikler seg og at virksomheter etablerer seg med arbeidsplasser. GBU har erfaring med konkret prosjektarbeid som har gitt resultater. Etter framtidsverksted 2007 «Gjøra – beste bygd å bo i 2020» er resultatet næringsbygget «Sunndalsporten» som sikret at bygda beholdt sin lokalbutikk og driftstoffstasjon, fikk nye lokaler til «Nasjonalparksenter», turistinformasjon og serviceanlegg for fotturister med dusj, toalett og tilgang til vaskemaskin og tørketrommel. «Sunndalsporten» tok også over butikklokalene etter COOP Orkla og disse huser treningssenter, klubblokale for motorsykkel-klubben og kontorlokaler for nyetablert maskinentreprenør.  Et resultat er også egen sommerfestival «Gjæra Gjøra», egen utviklingsplan for vinterbygda Gjøra med skileikområde og skøytebane samt at de har koordinert en formidabel dugnadsinnsats fra befolkningen i kretsen.

Et nytt framtidsverksted i 2014 med tema «Mer vekst og flere arbeidsplasser» er målsettingen 20 nye arbeidsplasser innen 2020.

Begrunnelsen for at Gjøra Bygdeutvikling (GBU) tildeles Bygdeutviklingsprisen 2014 i Møre og Romsdal er den betydning organisasjonen har som motivator, koordinator og pådriver i utviklingsarbeidet i bygda. Organisasjonen selv har ikke inntekter av arbeidet men det har sikret grunnlaget for at andre virksomheter eksisterer og etablerer seg i bygda. Arbeidet har bidratt til tilflytting av yngre og en liten befolkningsvekst som bidrar til å opprettholde skole og barnehagetilbudet. Ringvirkningene av arbeidet til GBU er den vesentligste begrunnelsen til at de får prisen.

Prisutdeling: 5. september 2014, kl 1400 under åpningen av Dyregoddagene 2014, Batnfjordsøra.

Kontaktperson for Gjøra Bygdeutvikling er leder Leif Larsen, tlf 917 80 509.

For ytterligere informasjon eller spørsmål kontakt  Sivert Gravem, tlf  958 58 535 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

The most visited gambling websites in The UK